До новин

Як туристична галузь країни працює під час війни та як зміниться після її завершення

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповіла, як туристична галузь країни працює під час війни, про допомогу міжнародних партнерів, як агентство збирає інформацію про знищені та пошкоджені об'єкти туристичної і рекреаційної інфраструктури, а також про плани відновлення галузі після припинення військових дій. 

«З досвіду країн, які проживали подібне, знаємо, що після війни частка туристів тільки зростає. Питання сьогодні у тому, що саме ми хочемо донести людям, які приїдуть до нас після завершення військових дій. І от ці сенси ми повинні вибудувати спільно з усіма органами державної влади, всіма людьми, які так чи інакше дотичні до туризму і культури, а також з місцевими мешканцями. Наразі потрібно буде зрозуміти, чого ми хочемо: залишити якісь спогади про те, що відбулося, чи зробити нове місто без жодної згадки. І на мою особисту думку, і на думку людей, з якими я спілкувалася, важливо багато чого зберегти», - сказала очільниця ДАРТ.

Мар’яна Олеськів наголосила на тому, що наразі важливо повне припинення співпраці міжнародного туристичного бізнесу з Росією. «Наша мета – перемогти цих нелюдів, а для цього потрібна зброя і економічний тиск. Тому ми постійно звертаємося до туристичного середовища, щоб його учасники робили свій внесок в нашу спільну перемогу».

Також Голова ДАРТ зазначила, що туризм – це один із найпростіших і найшвидших способів залучити іноземні кошти в економіку України. «Сьогодні увесь світ захоплюється українським народом. І, говорячи про сміливість і героїзм наших людей, нам важливо вибудувати залученість іноземців до процесу відбудови і відновлення. Гасло «Stand with Ukraine», яке сьогодні для більшості іноземців звучить як заклик про допомогу в зустрічі біженців, лікуванні хворих, важливо надалі трансформувати у «відвідати та допомогти» для того, щоб країна відновлювалася».

Повний текст інтерв’ю читайте тут: https://cutt.ly/pGgqHNN